Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy három napos júniusi horgászat eredménye

Egy három napos júniusi horgászat eredménye
Idén már másodjára horgásztam egy ausztriai természetes vízen, amely több mint 600 hektár és majd 1000 méter magasan található. Ottlétemkor a természet még javában le volt maradva a máshol szokásos júniushoz képest.

Ezúttal csak 3 napra volt lehetőségem kimenni, így előetetni sajnos nem tudtam, azonban mivel a tavon nagyon kevés a pontyhorgász, így ezt nem gondoltam akkora hátránynak. 

Horgászatom időpontja pont egy hosszú hétvége utánra esett.  Sajnos a szomszédos helyeken horgászók a túrámat megelőző négy napot elég aktívan végig etették. 

Mivel nem először jártam a tavon, a GPS-sel már korábban megjelölt helyeim közül választottam egy parttól távoli mélyebb, illetve egy parthoz közelebbi  részt.

A közelebbi helyre Hot Fish került etetni és csalizni is 24 mm-es méretben. Ez a botom a túra végéig csendben maradt.

A távolabbi szerelékemet 50/50 mixből készült bojlival etettem és csaliztam szintén 24 mm-es méretben.

Az állandó csapadékos, nyirkos idő miatt a pergető horgászok és a fürdőzők hála isten most elkerültek, így behúzás után nyugodtan várhattam az éjszakát.

A 3 nap alatt egy kapásom volt, amely az 50/50-re érkezett az első éjjel. A tavon eddig fogott legnagyobb halamat mérlegelhettem 15,60 kg-mal.

A túrámat sikeresnek ítélem, mivel sikerült átlépnem a 15 kg-os határt  és elkerültek a kisebb halak amikből azért van gazdagon.

Köszönöm a segítséget és a hasznos tanácsokat Rontó Csabának!

Varga András

Forrás: https://www.keencarp.hu/blogok/1781-egy-harom-napos-juniusi-horgaszat-eredmenye