Leírás
keverje a folyékony Preserver-t a tojáshoz, és keverje el vele.
Látni fogja, hogy a Preserver azonnal feloldódik a tojásban.
Rövid távú tartósítás:használjon például 20 ml-t 500 g bojlimixhez.
A bojlik ekkor egy hétig eltarthatók.
Hosszú távú tartósítás:használjon például 50 ml-t 500 g bojlimixhez.
A bojlik ekkor több hónapig is eltarthatók.
Figyelem: a fentiek csak irányelvek!
Íme, néhány tipp, hogy "elcsíphesse" a tartósítási eljárás lényegét.
Néhány tipp: - ha a főzés vagy gőzölés után kissé hosszabban hagyja száradni a bojlikat, akkor kisebb lesz a nedvességtartalmuk.
Emiatt kevésbé valószínű, hogy megpenészednek. - a tartósítás módjára jobban ráérezhet, ha először kisebb próba-mixeket készít.
Pl. 2 fajta keveréket, méghozzá különböző adagolásban.
Példaként: halliszt-mix 15, 30 és 50 ml-es Professional Preserver-rel.
Ennek ellentéteként azonos adag szénhidrát-mix. - az elkészített bojlikat még különböző időtartamokig száríthatja. - érdemes különböző átmérőjű bojlikat készíteni, így valóban láthatja, hogy milyen hatást gyakorol különböző átmérő, száradási idő, adagolás és keverék-típus kombinációja.
Nagyon tanulságos.
Apróba-bojlikat csomagolja átlátszó műanyag zacskókba, és írja rájuk az adatokat (dátum, időpont, adagolás, keverék-típus).
A zacskókat tárolja meleg, azaz minél kedvezőtlenebb helyen.
Próbálja meg minden 24 órában rögzíteni az állapotot.
A Professional Preserver hátrányai:
Formázhatóság: létezik egy bizonyos, kedvezőtlen kombináció keverékből, olajból és Preserver-ből, amitől a formázás közben lyukak keletkezhetnek a bojliban.
A kombináció: sok zsíros szójaliszt, sok olaj és sok Professional Preserver a keverékben.
A megoldás az, hogy a keveréket tegyük egy kicsit nedvesebbé.
Adagolás: 80 - 120 ml / 1kg mix