Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

NYELETŐFÉKES ORSÓK

Rendezés:

Nyeletőfékes orsó kimagasló technológiával

Olykor egy tapasztaltabb horgásznak is gondot okozhat az orsó kezelése. Ez főként olyankor jelentkezik, amikor az első fékes változatot váltja a nyeletőfékes orsó vagy fordítva.

A nyeletőfékes orsó esetében a fékerőt szintén a felső fékcsillaggal kell beállítani. A hátsó fékről elég annyit tudni, hogy nem szolgál másra csak arra, hogy megakadályozza a zsinór lefutását a nyeletőfék bekapcsolását követően. Folyóvízen érdemes egy kissé szorítani rajta, mert így az áramlás nem fogja lehúzni a zsinórt a dobról. A beállítást követően, többé már nem szükséges a hátsó fékgombhoz nyúlni. 

A megfelelő használatot illetően nem árt megemlíteni, hogy érdemes egyet tekerni a hajtókaron bevágás előtt, mert így válthatunk át a nyeletőfékről a hagyományos használatra. Minőség tekintetében pedig a kínálat bővelkedik az olyan modellekben, amelyek géppel vágott, alumínium dobbal rendelkeznek. Ezek a változatok jól bírják a komoly igénybevételt és kimagasló az időtállóságuk. 

Az akadásmentes működést a csapágyak kombinációja garantálja. A felhozatalban olyan nyeletőfékes orsó is helyet kapott, ami 5 golyós és egy görgőscsapágy rendszerrel rendelkezik. Szintén praktikus kiegészítőnek számít a pótdob, amivel több nyeletőfékes orsó is el van látva.