Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PONTYMATRACOK, PONTYBÖLCSŐK

Rendezés:

Pontybölcső a kulturált horgászathoz

A kulturált horgászat lényege, hogy minél kíméletesebb bánásmódban részesüljön a hal. Ehhez pedig szükség van az olyan kellékekre, mint a pontybölcső. Mert nemcsak arra kell gondolni, hogy miként történik majd a fárasztást követően a kiemelés, hanem egy felelősségteljes horgász nem feledkezik meg arról, hogy hová kerül ezt követően a fogás.

Ha a földre, kőre, porba kerül a hal, akkor könnyen megsérülhet, főleg a bőrén lévő nyálkaréteg. Ezért lényeges, hogy a pontybölcső lehetőleg mindig nedves legyen használat közben. A kínálatban többféle kivitel is megtalálható ezekből a remek termékekből. Különböző méretek és formák állnak a vásárlók rendelkezésére, ami megkönnyíti a választást az igényekhez mérten. Minden darab vastag szivaccsal bélelt, ami kényelmes fekhelyet biztosít a halnak a diadalittas pillanatokban. Továbbá praktikus kiegészítőket is tartalmazhatnak, mint például fém leszúrók, amelyek a rögzítésére szolgálnak.

Természetesen egy igényes horgász a higiéniáról sem feledkezik meg. A minőségi pontybölcsők pedig ehhez mérten lettek kialakítva, mivel gyorsan száradó anyagból készültek, amelyek megkönnyítik a tisztítást. Nemcsak a mérést és a fogás fényképezését könnyíti meg, hanem egyes típusoknál a visszaengedést is. Nem érdemes kézzel visszavinni a halat a vízhez, mivel ez az életébe is kerülhet, ha kicsúszik és a földre esik. A pontybölcsővel ez nem fordulhat elő. A megfelelő modell kiválasztásához mindenképp érdemes mérlegelni, hogy melyik az, amelyik ideális méretekkel rendelkezik.